Gå direkt till innehåll
African E-waste Conference den 16 oktober
African E-waste Conference den 16 oktober

Nyhet -

African E-waste Conference den 16 oktober

Den 16 oktober 2024 äger den fjärde Africa International E-Waste Conference rum, med temat “E-Waste Policies, Governance, and Regulations: Enabling a Sustainable E-Waste Ecosystem.” Konferensen hålls både på plats i Kenya och digitalt, och samlar experter, beslutsfattare och branschledare för att diskutera frågor kopplade till hantering av elektroniskt avfall och hållbara lösningar.

Elektroniskt avfall, eller e-waste, är den snabbast växande avfallsströmmen i världen. Varje år genereras miljontals ton e-avfall, och en stor del hamnar på den afrikanska kontinenten. Tyvärr saknar många länder i Afrika tillräckliga resurser och infrastruktur för att hantera och återvinna allt avfall på ett korrekt och hållbart sätt, vilket kan leda till allvarliga miljö- och hälsorisker.

Den här konferensen är ett viktigt steg mot att förändra situationen och syftar till att främja inter-afrikanskt samarbete, stärka lagstiftningen kring e-avfall och uppmuntra utökat producentansvar (EPR). Målet är att skapa bättre förutsättningar för ett hållbart e-avfallsekosystem och att hantera de utmaningar som kontinenten står inför.

Mer information och registrering finns på WEEE Centre webbplats.

Ämnen

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige