Gå direkt till innehåll
Anställda: Företagen slänger datorer och mobiler som fungerar

Nyhet -

Anställda: Företagen slänger datorer och mobiler som fungerar

55,8 % av svenskarna menar att den egna arbetsgivaren slänger för mycket utrustning och inventarier som hade kunnat återanvändas istället. När det gäller datorer, mobiler och andra IT-produkter så anser 43,0 % att det finns en slit-och-slängmentalitet på arbetsplatsen.

Särskilt anställda i privat sektor, 45 %, anser att det slösas med IT-utrustning. Motsvarande siffra i offentlig sektor är 41 %. Fler män (46 %) och i synnerhet 26-35-åringar anser att det råder en slit-och-slängmentalitet kring IT.

Det visar undersökningen Hållbara Sverige som baseras på en webbenkät till 1 000 yrkesverksamma svenskar i åldern 18-65 år genom ett slumpmässigt urval. Studien genomfördes av undersökningsföretaget Cint på uppdrag av Inrego i januari 2018. Läs mer om smartare IT-konsumtion på www.inrego.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Relaterat innehåll

8 av 10 gör tummen upp för begagnad dator

8 av 10 gör tummen upp för begagnad dator

78 % av svenskarna tycker att det är okej att få en begagnad dator på jobbet och nästan lika många, 76 %, är nöjda med en begagnad jobbmobil. Kvinnorna (80 %) är mer välvilligt inställda än männen (76 %).

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige