Gå direkt till innehåll
Fler svenskar handlar begagnat och andrahandsmarknaden för en rad produktkategorier växer, inte minst inom IT-utrustning.
Fler svenskar handlar begagnat och andrahandsmarknaden för en rad produktkategorier växer, inte minst inom IT-utrustning.

Nyhet -

Det våras för prylar i andra hand

En tredjedel av svenskarna, 34 procent, handlar oftare begagnade produkter nu jämfört med för fem år sedan. Trenden är starkare bland yngre, 26-35 år, där över 41 procent handlar begagnat mer frekvent. Motsatt förhållande gäller bland 56-65-åringarna där endast 28 procent oftare köper i second hand.

Det finns också en tydlig skillnad mellan stad och landsbygd – 35 procent av boende i städer handlar mer begagnat idag medan bara 30 procent av boende på landsbygden gör det.

Det visar undersökningen Hållbara Sverige som baseras på en webbenkät till 1 000 yrkesverksamma svenskar i åldern 18-65 år genom ett slumpmässigt urval. Studien genomfördes av undersökningsföretaget Cint på uppdrag av Inrego i januari 2017. Läs mer om smartare IT-konsumtion på www.inrego.se

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige