Gå direkt till innehåll
Ken Webster - Circular TECH Talk
Ken Webster - Circular TECH Talk

Nyhet -

Ken Webster höll föredrag på Inregos Circular TECH Talk

Nyligen gjorde en av världens främsta tankeledare inom cirkulär ekonomi ett exklusivt besök till Inrego för att fördjupa sig inom elektroniksektorn och dela sin kunskap med den svenska publiken. Under Inregos Circular TECH Talk höll han ett föredrag och deltog i ett efterföljande panelsamtal.

Samtalet gav möjlighet till fördjupade diskussioner kring innovation, långsiktigt hållbara lösningar och systemförändringar. Det var ett mycket lyckat lunchseminarium som lockade många deltagare både fysiskt och digitalt. Bland gästerna fanns representanter från olika sektorer, däribland en expertdelegation från den Tjeckien, samt andra inflytelserika och kunniga personer från både näringsliv, akademi och politik. Syftet med dagen var att diskutera omställningen till cirkulär ekonomi och skalbarheten i hållbara affärsmodeller.

Under seminariet delade Ken Webster med sig av sina insikter om hur vi kan skapa en mer hållbar framtid genom att satsa på cirkulära affärsmodeller som bevarar värdet av produkter och material. Han sa ”bibehåll värdet på dina produkter längre” och betonade att relationerna med dina kunder börjar vid säljpunkten.

Efter Websters föredrag följde ett panelsamtal modererat av Isabell Millestu, där Webster tillsammans med Anders Wijkman och Inregos grundare och vd Henrik Nilsson diskuterade hur olika aktörer kan bidra till att förverkliga den cirkulära ekonomin i praktiken. ”Sätt press på politikerna” var Wijkmans andemening och Nilsson avrundade samtalet med ”Just do IT!”, och antydde att det också handlar om mod - att komma igång och ta första steget.

Efter seminariet hölls rundvandringar och besök i produktionen där 350 000 IT-produkter årligen ges nytt liv.

Missade du seminariet? Se det i efterhand här, och håll utkik i våra sociala kanaler efter nästa Circular TECH Talk.

Relaterade länkar

Ämnen

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige