Gå direkt till innehåll
Cirkulär IT. Andreas Ericson, produktionschef på Inrego, beskriver  hur Inrego arbetar med IT-återanvändning för regeringens utredningsgrupp inom cirkulär ekonomi.
Cirkulär IT. Andreas Ericson, produktionschef på Inrego, beskriver hur Inrego arbetar med IT-återanvändning för regeringens utredningsgrupp inom cirkulär ekonomi.

Nyhet -

Regeringens cirkulära utredare hos Inrego

Regeringens särskilda utredningsgrupp inom cirkulär ekonomi med Ola Alterå i spetsen besökte Inrego under fredagen för att lära sig mer om återanvändning av datorer, mobiler och andra IT-produkter.

Utredningens uppdrag är att analysera vilka hinder som kan finnas i lagstiftningen och vilka styrmedel som behövs för att öka återanvändningen av produkter. Styrmedlen ska utformas så att de stimulerar producenter, konsumenter och företag att satsa på handel med begagnade produkter, reparationer och uppgradering av produkter. Målet är att nå en mer resurseffektiv ekonomi och att minska miljöpåverkan. Uppdraget ska redovisas senast den 28 februari 2017.

Under besöket hos Inrego medverkade Ola Alterå, som leder utredningen, Jenny von Bahr, huvudsekreterare och Fredrik Sandström, sekreterare.

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige