Gå direkt till innehåll
Siemens: ”Hållbarhet är en viktig del av vår globala IT-strategi”

Nyhet -

Siemens: ”Hållbarhet är en viktig del av vår globala IT-strategi”

Siemens Sverige har höga ambitioner när det kommer till hållbarhet. De har redan en återanvändningsgrad av deras IT-utrustning på hela 97 procent – men satsar nu på att bli ännu bättre. Genom kunskap och stolthet utbildar de sina medarbetare inom hållbar IT.

När en produkt kan återanvändas minskar behovet av nytt, och tack vare Siemens Sveriges cirkulära IT-hantering har tusentals IT-produkter fått nytt liv. Genom att skicka in produkter som tagits väl omhand om ser Siemens Sverige till att förlänga livslängden på sina IT-produkter och göra en positiv skillnad för både människa och miljö.

”Siemens har som målsättning att nå netto noll i vår egen verksamhet till 2030 och i vår värdekedja till 2050. För att nå det måste hållbarhetsperspektivet genomsyra hela Siemens verksamhet och då även hur vi arbetar med vår IT-utrustning”, säger Elin Haapaniemi, Head of Sustainability på Siemens i Sverige och Norden.

Siemens Sveriges hållbara IT-arbete tillsammans med Inrego har pågått sedan 2017, och det minskade behovet av nyproduktion har lett till en klimatbesparing för Siemens Sverige på hela 218 967 kg koldioxid. Det är lika mycket som 8 760 fullvuxna träd kan binda per år, 240 flygresor tur-och-retur mellan Stockholm och Barcelona eller utsläppen som genereras vid produktionen av 800 laptops.

”En del i arbetet med hållbar IT är att skapa beteendeförändringar i hur vi hanterar vår IT, både under användarfasen och när det är dags att lämna ifrån sig utrustningen. Därför var vi väldigt tacksamma för en inspirerande och engagerande föreläsning tillsammans med Inrego som en del i arbetet att öka vår insamling och återanvändningsgrad ännu mera!”, säger Elin.

Som en del i sitt arbete utbildar Siemens Sverige sina medarbetare i hållbar IT-hantering. Förhoppningen är att sprida kunskap och skapa intern stolthet, men också att göra organisationen ännu bättre på att hantera sin IT på ett hållbart sätt.

”Hållbarhet är en viktig del av vår globala IT-strategi, där en del av strategin handlar om att jobba mer cirkulärt och resurseffektivt med vår IT-utrustning. Här i Sverige får vi i samarbete med Inrego möjlighet att säkerställa våra ambitioner och en mer hållbar hantering av vår IT.”

Tack Siemens för ert engagemang för den cirkulära ekonomin inom IT och för att ni väljer att sprida kunskap och stolthet till era medarbetare. Tillsammans skapar vi en hållbar framtid för IT!

Vill du veta mer om hur ditt företag kan ta del av fördelarna med en cirkulär IT-hantering? Klicka här.

Ämnen

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige