Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Återanvändning av datorer ökar datortätheten i Luleå

Inrego, som är specialiserat på hantering av begagnad IT-utrustning, har tecknat avtal med Luleå kommun om att förse kommunens skolor med datorer. Genom att styra över mot begagnade datorer höjs datortätheten och eleverna kan få mer datortid.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Luleå behövde öka datortätheten i skolan, säkra en tillräckligt hög prestanda på IT-utrustningen och samtidigt hitta en kostnadseffektiv modell för datorförsörjningen. I upphandlingsprocessen utvärderades flera alternativ men valet föll på Inrego.

Skolorna i Luleå har nu möjlighet att erbjuda sina elever mer datortid genom att, istället för att köpa nytt, köpa in fler standarddatorer till sina elever. Avtalet omfattar inköp av persondatorer med skärmar och tillbehör samt support och service.

- Med avtalet kan vi uppskattningsvis köpa in ett 100-tal fler datorer än vad som var möjligt tidigare. Vi ser också en miljömässig nytta med lösningen, som går i linje med kommunens miljöpolicy, säger Leif Laestander, upphandlare på Luleå kommuns inköpsavdelning.

Jonas Karlsson, försäljningschef på Inrego:

- Luleå är ett bra exempel på hur begagnad IT-utrustning både gynnar verksamheten och miljön och det är något som alltfler företag och myndigheter inser. Många svenska företag fasar ut sina datorer efter relativt kort tid – här kommer vi in för att ge utrustningen ett andra liv. Hela 80 procent av en dators energiförbrukning går åt vid tillverkningen vilket tydligt visar på miljönyttan med återanvändning.

För ytterligare information kontakta:
Jonas Karlsson, försäljningschef och vice VD, Inrego, tel: 08-50 10 90 25, mobil: 0708-66 02 08, e-post: jonas.karlsson@inrego.se
Ann-Louise Rundin, marknadsansvarig, Inrego, tel: 08-50 10 90 69, mobil: 0704-15 81 78, e-post: ann-louise.rundin@inrego.se

Ämnen

Kategorier


Inrego hjälper stora organisationer med IT-skiften över hela Europa, där vi sköter allt från installation av ny utrustning till hämtning, dataradering och vidareförsäljning av den gamla. Inrego grundades 1995 och omsätter idag ca 120 mkr med ca 60 anställda. Inrego är certifierat genom kvalitet: ISO-9001, miljö: ISO-14001, informationssäkerhet: ISO 27001 samt arbetsmiljö: OHSAS 18001. Inrego har fått utmärkelserna ”Årets Superföretag” 2007, 2008 och 2009 av Veckans Affärer och är utnämnt till Gasell-företag 2008 och 2009 av Dagens Industri samt stod som vinnare av ”Swedbanks Hållbarhetspris” 2010. Läs mer på www.inrego.com.

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige