Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Inrego förvärvar delar av Once Again

Inrego AB, marknadsledande inom hantering av begagnad IT-utrustning, förvärvar delar av branschkollegan Once Agains konkursbo. Affären innebär att Inrego tar över bolagets immateriella rättigheter, däribland namn, varumärke, kund- och leverantörsregister samt webbplats.

Överenskommelsen har träffats med konkursförvaltaren i Once Again som försattes i konkurs nyligen. Avtalet omfattar endast de immateriella rättigheterna och därmed inte lager, lokaler, inventarier eller humankapital.

Once Again var specialiserat på hantering och försäljning av begagnad IT-utrustning och var en av de större marknadsaktörerna med en omsättning på 75 miljoner kronor.

- Det är alltid tråkigt när branschen drabbas av konkurser, inte minst för alla människor som kommer i kläm. Med detta förvärv vill vi på ett smidigt sätt göra det möjligt för Once Agains kunder, leverantörer och partners att fortsätta göra affärer kring begagnad IT. Inrego har en liknande affärsmodell och dessutom ett brett tjänsteutbud och jag hoppas att vi tillsammans kan bygga långsiktiga relationer, säger Henrik Nilsson, VD i Inrego som är störst på den svenska marknaden för hantering av begagnad IT och tjänster för IT-skiften med en omsättning på cirka 100 miljoner kronor.

Inrego har växt snabbt av egen kraft sedan starten 1995 och alltid varit lönsamt. De senaste fem åren har omsättningen tredubblats och verksamheten spänner idag över hela Europa. Inrego har 50 anställda och rekryterar kontinuerligt.

- Målet är fortsatt tillväxt och att hantera flest återanvändningsbara IT-enheter i Europa. Vår affärsidé bygger på ett hållbarhetstänk med missionen att minimera IT-utrustningens påverkan på miljön, säger Henrik Nilsson.

I nuläget finns inga planer på att använda Once Agains varumärke, utan all verksamhet ska bedrivas under varumärket Inrego.

För ytterligare information kontakta:
Henrik Nilsson, VD, Inrego, tel: 08-50 10 90 21, mobil: 0708-63 42 22, e-post: henrik.nilsson@inrego.se Ann-Louise Rundin, marknadsansvarig, Inrego, tel: 08-50 10 90 69, mobil: 0704-15 81 78, epost: ann-louise.rundin@inrego.se

Ämnen

Kategorier


Inrego hjälper stora organisationer med IT-skiften över hela Europa, där vi sköter allt från installation av ny utrustning till hämtning, dataradering och vidareförsäljning av den gamla. Inrego grundades 1995 och omsätter idag ca 120 mkr med ca 60 anställda. Inrego är certifierat genom kvalitet: ISO-9001, miljö: ISO-14001, informationssäkerhet: ISO 27001 samt arbetsmiljö: OHSAS 18001. Inrego har fått utmärkelserna ”Årets Superföretag” 2007, 2008 och 2009 av Veckans Affärer och är utnämnt till Gasell-företag 2008 och 2009 av Dagens Industri samt stod som vinnare av ”Swedbanks Hållbarhetspris” 2010. Läs mer på www.inrego.com.

Kontakter

Isabell Millestu

Isabell Millestu

Presskontakt Kommunikationsansvarig Kommunikation och hållbarhet +46-720923759

Vi ställer om världens IT-konsumtion till att bli hållbar

Inrego har en central roll i den cirkulära ekonomin och är ett av få exempel på företag som jobbat med cirkulär ekonomi i praktiken under en lång tid. Genom vår cirkulära affärsmodell kombinerar vi affärer med att minska resursutnyttjandet.

Inrego

Kemistvägen 3
183 79 Täby
Sverige